VINTEROPBEVARING AF DIN CAMPINGVOGN

Sikker og frostfrit opbevaring

I de våde og kolde vintermåneder skal du tage dig ekstra godt af din campingvogn, så den er klar til straks at komme på vejene i foråret.

Selvom du investerer i et vinter-cover til campingvognen, kan det som oftest slet ikke gøre det ud for beskyttelse nok.

Med vinteropbevaring af campingvognen i sikrede, tempererede haller får du nemlig alle disse fordele:

Vinteropbevaring af campingvogn
 • Du skal bruge langt mindre tid og energi på rengøring ved sæsonstart, så du kan skyde campingsæsonen i gang, lige når du vil.
 • Du kan spare store beløb på vedligeholdelse af din campingvogn, da du slipper for rust, frostskader, alger m.m., når din campingvogn opbevares på tørt og frostfrit vinteren over.
 • Campingvognen står i sikker og overvåget opbevaring under de mange mørke vintermåneder, så du undgår at bekymre dig om hærværk og tyveri.
 • Du undgår at din campingvogn passivt får skader i forbindelse med stormvejr og frost eller at andre bilister ved et uheld kommer til at skade campingvognen. Skader, som din forsikring muligvis ikke vil dække.
 • Vinteropbevaring er den bedste forsikring, hvis du en dag vil sælge din campingvogn, fordi en velholdt campingvogn kan sælges videre til en høj pris.

 

HVAD KOSTER DET AT HAVE EN CAMPINGVOGN TIL OPBEVARING HOS OS?

Vi tilbyder indendørs og sikker opbevaring af din campingvogn året rundt og til yderst fair priser:

 • Vinteropbevaring af campingvogn til en pris på kun 1875,-
 • Opbevaring af campingvogn hele året for kun 2800,-
 • og du har selvfølgelig altid adgang til din campingvogn, når du har lyst!

Har du brug for en anden type af sæson opbevaring af din campingvogn, eller skal campingvognen opbevares over længere tid? Tag fat I os og få en skarp pris på opbevaring, der er skræddersyet til dit behov.

tegnet campingvogn
Campingvogn

Vinterklargøring før opbevaring af campingvognen

Det er vigtigt for vognens vedligeholdelse, at du gør din campingvogn klar til “vinter-hi”. På den måde sikrer du både vognens stand og du kan glæde dig til at hente en ren og velholdt vogn ved sæsonstart.

Tjek disse ting af, før du sender din campingvogn til sæson opbevaring:

 • Rengør vognen grundigt udvendigt
 • Anhængertrækket dækkes til og låses eventuelt
 • Gennemgå vognen og smør alle bevægelige dele med fedt
 • Giv alle gummilister have en god omgang silikone
 • Tøm toilettet for vand og kemikalier
 • Tøm alle vandbeholdere/tanke
 • Lad køleskabets dør stå på klem
 • Hæng fugtsugende poser op inde i vognen
 • Rengør vognen indvendigt – det er altid skønt at hente en ren vogn, der er klar til brug!

Læs vores artikel Vinterklargøring af campingvogn her og download vores gratis klargørings tjekliste, så er du sikret den bedste vinteropbevaring og en perfekt sæsonstart til foråret.

HVORFOR ER VINTEROPBEVARING AF CAMPINGVOGNE VIGTIGT?

Vi er et land af camping-entusiaster og det danske sommerlandskab er oplagt til at campere i. Desværre underprioriterer mange at sørge for den rette opbevaring af deres campingvogn om vinteren eller andre former for sæson opbevaring af campingvogne. Det resulterer ofte i et væld af skader og ærgerlige regninger til vedligeholdelse og reparation af ens campingvogn.

Her sætter vi derfor fokus på ALLE de ting, du godt kan glemme at bekymre dig om, når du sætter din campingvogn til vinteropbevaring.

Rust og skadedyr
En campingvogn, der står ude i det fugtige og kolde vejr vinteren over, får uvægerligt mere rust. Hjul og undervogn står helt uden forsvar mod regn og sne, hvilket på sigt vil føre til langt flere reparationer, eftersyn og hyppigere udskiftninger af dele. Vælger du derimod indendørs opbevaring af din campingvogn, vil du slet ikke skulle bekymre dig om det hårde vintervejr, da vognen opbevares i en tør og tempereret hal.

Mange campingvognsejere døjer desuden med skadedyr, særligt mus og rotter, der finder vej ind i campingvognen, når den står udenfor eller i en gammeldags lade. Hos os opbevares din vogn under skadedyrssikrede forhold, hvor vi i løbet af din vinteropbevaring holder øje med, at alt er som det skal være.

Frostskader og fugtskader
En campingvogn, der står ude en vinter igennem, vil altid have stor risiko for at få frostskader såvel som fugtskader inde i vognen. Ud over at det aldrig er rart at komme ind i en fugtig, ildelugtende campingvogn, så kan det også få alvorlige konsekvenser i form af fx skimmelsvamp i vognen.

Frostskader kan føre mange problemer med sig. På vores breddegrader kommer frosten aldrig voldsomt langt ned på temperaturskalaen, men alligevel kan mange typer af campingvogne lide slemt under perioder med frost. Det er altid nødvendigt at huske at tømme wc- og vandtanke inden vinteropbevaring af campingvognen, men alligevel kan man være uheldig og opleve sprængte vandledninger i campingvognen.
I slemme tilfælde kan frosten punktere vinduer i en lidt ældre type campingvogn og reparationen vil løbe op i mange tusind kroner. Vinteropbevaring er altså penge givet godt ud, når det kommer til din campingvogns vedligeholdelse og stand!

Alger og kalk
Kan du huske, hvor længe det tog dig at vaske din campingvogn sidste sæson? Det er et hårdt og slidsomt arbejde at få bugt med alger, kalk og andet skidt, som sætter sig på campingvognen i løbet af vinteren. I værste fald er de grålige og grønne farver slet ikke til at få af. Mange campingvognsejere bruger store beløb på kemiske rengøringsmidler og voks hvert år, men det er stadig et omsonst stykke arbejde – en campingvogn, der står udenfor, vil altid få misfarvninger og alger.

Rengøring af campingvogn

Ved vinteropbevaring står din campingvogn tørt og godt vinteren igennem, og har du rengjort den efter sommerens ture, står den ren og klar, når du kommer næste forår.

Hærværk og tyveri
Desværre oplever campingvognsejere af og til hærværk, når campingvognen opbevares udendørs. Ofte dækker forsikringen desværre heller ikke hærværk. Du kan desuden risikere at få hjul eller andre dele stjålet, for ikke at tale om tyveri af hele campingvognen. Vælger du vinteropbevaring hos os, står din campingvogn i aflåste bygninger og overvåges vinteren igennem.

Uheld og skader på campingvognen
Den bedste forsikring af din campingvogn er kort og godt at opbevare den sikkert! Står din campingvogn tæt ved træer, i en indkørsel eller tæt ved en trafikeret vej er risikoen for skader på din campingvogn langt større. De mest almindelige skader kommer således af stormvejr med nedfaldne træer eller skader, som andre bilister kommer til at påføre campingvognen.
Vores professionelle og erfarne personale sørger for at din campingvogn ikke får skader under opbevaringen, hverken under parkeringen af den eller af andre campingvogne.

Hold din campingvogns stand i top og få et godt videresalg!
Du forlænger uden tvivl campingvognens levetid ved at opbevare den tørt og sikkert. Vil du sælge din campingvogn inden for en overskuelig årrække, sikrer vinteropbevaringen dig en perfekt vedligeholdelse og at du vil få en langt højere pris ved videresalg. Du bør også overveje sæson opbevaring af din campingvogn, hvis du ikke bruger den hele sommeren igennem. Solblegning er skæmmende for vognens udseende, og det kan nemt medvirke til at interesse (og prisen) daler, når du vil sælge din campingvogn en dag.

VINTEROPBEVARING ER EN FORNUFTIG FORSIKRING AF DIN CAMPINGVOGN
Ser man på alle disse følgeskader, er vinteropbevaring af din campingvogn altså et helt igennem fornuftigt valg, hvis du vil tage dig godt af din campingvogn og have glæde af den mange år fremover.

Ring eller skriv til os, hvis du har yderligere spørgsmål til sæson opbevaring af campingvogn eller har særlige forespørgsler.

Self Storage Sønderjylland

Opkaldsikon

Spørgsmål?

Ring idag +2025 6462

eller